Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 29. april 2012

Tømmermann


Det ble med ei 10-liters bøtte oljedekkbeis i ryggsekken denne helga, men det ble ikke malt et eneste strøk. Lars hadde med motorsag, for nå skulle ett par furutrær som har stått innebygd i terrassen, sages ned. De stod i veien for solcellepanelet, og vi har sett det på måleinstrumentet at ladinga har gått drastisk ned når sola skinner og trærne skygger for. Saging, barking og kapping tok lang tid.  Det ble masse bar som ble min jobb å renske opp i. Heldigvis fikk vi omsider nok varme på bålet til at baret brant, men mye måtte vi bare legge til tørk utenfor uthuset.

Lars skal lage en sånn rasteplassbord-og-benk, og klyvde stammen med motorsag.  "Sårflatene" må naturligvis høvles før bruk. Nå lurer vi på hva vi skal behandle dette møbelet med. Det kan ikke stå innomhus og tørke. Med beis vil stokkene kanskje råtne innvendig? Jeg ønsker ikke at de skal bli grå.

April er en lunefull værmåned, og mens det regna og snødde i går, skinte sola fra skyfri himmel idag. Sånne dager vil vi ha mange av framover!

Det ble årets første middag ute i det fri idag, og det var herlig!

Det spørs om ikke dette ble sesongens siste hyttetur med ski på beina. Det hadde tint mye siden vi gikk til hytta fredag.  Noen dager til med sol og varme, så kan vi gå med støvler.  :)

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Så rart! Tenkte akkurat på de trærne der sist jeg var innom på bloggen din siden vi akkurat har tatt to bjørker som sto inntil verandaen på hytta vår.

  Vi har lagd tilsvarende type benker på begge hyttene de siste to åra. Siden det i fjor bare regna hele sommeren her så har jeg ikke beandlet dem med noe ennå. Viktig at de får stå å tørke før overflatebeandling.

  Jeg har tidligere behandlet tilsvarende benker/bord med kokt linolje etter at treverket er tørt ( den innholder også soppdrepende middel). Gråning er jeg redd det vil få noe av uansett hvis det står ute hele året i all slags vær. Vil du ha en annen farge på, kan du kanskje bruke en terassebeis?

  Lykke til! (og tusen takk for hyggelig kommatar på bloggen, det setter jeg stor pris på!)

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 2. Mange takk for kommentaren, Gry! :)
  Det er sannelig ikke lett å få et slikt møbel til å tørke helt når man bor i Trøndelag...! Kokt linolje har jeg aldri vært borti. Lett å påføre? Og når kan evt. terrassebeisen has på? Før eller etter linoljen?

  SvarSlett