Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 25. september 2011

Mer kjøkken og beising


Frontene er skrudd på, og benkeplata er tilpasset i hjørne og ender. Knotter/håndtak mangler ennå. Oppvaskkummen skal plasseres i benken under vinduet.I skapet under har vi plassert en 60 liters vanndunk.  Håper den får plass inni det skapet når kummen er satt på!  Den lille gassflaska må vike plassen for en gasskomfyr som kommer dit om ikke så lenge. Litt usikker på hva vi skal behandle benkeplata med!  Hvilken farge skal den få? Beis og lakk? Olje? Tror det blir stålfargede knotter/håndtak, sjøl om komfyr/kjøleskap evt. blir hvite.

Omrammingene rundt kjøkkenvinduet og det store vinduet i stua ble satt på og malt denne helga.


Gassblusset har virkelig gjort jobben sin! Her er det laget middag og varmet vann mang en gang.  Utrolig hvor lenge en 3 kg's gassflaske holder til det bruket!  Endeløsningen på innredninga synes vi passa bra der, siden spisebordet blir stående ved siden av.  Hjørnet på benkplata er ennå ikke saget over på skrå her.


Panelet i entrèen/gangen er, i likhet med ellers i hytta, sultent på behandling. Første strøket med kalkhvit interiørbeis var nesten borte noen steder. Håpet at det holdt med ett strøk, men så straks at det ble adskillig bedre etter strøk nr. to.  Lyse vegger til de små rommene, mørke på stue/kjøkken. Vinduomrammingen blir eggehvit, som ellers i hytta.

Lars begynte med deleveggen mellom soverommene nå i ettermiddag. Fikk besøk av en venn, og han ba oss tenke på plassering av "badet" i forhold til der vedovnen står. Helt til nå har vi ikke vært i tvil om at "badet" skal være ved siden av gangen. Vi var tidligere inne på tanken om å bruke ett av soverommene til det, i og med at det er vegg i vegg med kjøkkenet, og lett adkomst til gassvannvarmeren. Men vi slo det fra oss. Helt til vår venn minnet oss på det igjen!  Vi har tenkt å kjøpe en liten gassovn å ha på "badet", og den avgir jo rask varme.

Det er fordeler og ulemper med bytte av rom. Å plassere "badet" ved siden av kjøkkenet, innebærer også at vi kan kjøpe så stort/bredt dusjkabinett vi vil, for takhøyden er god. Å ha soverom der vi har tenkt å ha "badet", innebærer at det blir mindre plass, til tross for at vi har bare 120 cm bred seng. Vi får se. Til kommende helg tar vi med oss den andre 120-senga til fjells, og så får vi se hvordan det blir å plassere den der. Men først må det ryddes, for nå er det rommet lager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar