Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

mandag 19. september 2011

Siste vindu på plass

Det ble bare en hyttejobbedag sist helg. Lars og jeg kom oss ikke opp på hytta før i 13-tida lørdag. Innkjøp av materialer tok sin tid, samt noen andre gjøremål. Men det ble en alldeles nydelig høstdag, og vi fikk da gjort litt før vi måtte kjøre hjem i 19-tida.


Nå er det andre soveromsvinduet satt inn. Vinduet til venstre er det opprinnelige kjøkkenvinduet, mens det til høyre tilhørte stua. Sjøl om det medførte litt ekstra arbeid, ble kjøkkenvinduet byttet ut med et nytt, siden vi likevel måtte kjøpe et vindu til. Det er tross bedre med nytt, fint vindu på kjøkkenet enn på soverommet.  :)

 Jeg hadde ikke planer om å kunne stå ute på verandaen og beise gulvlistene denne helga, men været var så bra at det lot seg gjøre. Med disse nydelige omgivelsene gikk beisinga som en lek! Den tørker jo fort, så det gikk greit å få listene innomhus før vi måtte dra hjem lørdag kveld.  Her er det soveromslistene som får ett par omganger med hvitkalket beis. Stuelistene er beiset med samme farge som veggene (drivved/valnøtt), men fikk en lysere tone enn veggene. Listene er jo nye, mens veggpanelet er fra hyttas opprinnelse.

Denne vedovnen fra Jøtul fikk et nytt liv i helga! Den var egentlig satt ut for å fortsette sitt liv på et gjenbrukstorg eller noe sånt. Jeg ville likevel prøve å vaske den og se hvordan den kunne bli, og dette ble resultatet...

Men etter å ha lest om diverse erfaringer fra andre om bruk av ovnsverte/ovnslakk, kjøpte jeg ei LITA flaske (og den var lita! Ikke stort større enn ei flaske med konditorfarge!) ovnsverte på ByggMix. Et tynt lag ble prøvd på toppen, og jammen var det effektivt! Hele ovnen fikk en runde med sverte, og den ble nesten som ny! Og tenk, det er ennå sverte igjen på den lille flaska!

Vi fyrte opp i ovnen der ute på trammen, slik at vi unngikk osing innendørs. Så nå er ovnen klar for å bli tatt i bruk igjen! Vi sparte oss dermed noen tusenlapper og jobb med å få en ny ovn fraktet opp.Min mann har satt ny personlig rekord i å bade seint på året! 16. september tok han foreløpig årets siste bad i Sagtjønna!  Men han har planer om å få tatt et bad i oktober også....!!  Brrrr!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar