Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

fredag 9. september 2011

Gulv og tak

Litt lite skriving i det siste, men dagene går i ett og oppgavene er mange. Ikke en eneste time av dagen går med til å undre seg over hva man skal finne på!

Sist helg (og nå er det jammen straks helg igjen!) fikk vi lagt på gulvbelegg på stua/kjøkkenet. Etter flere runder med oss sjøl, fant vi ut at belegg ble løsningen. Å frakte opp ei tung slipemaskin og aggregat er ingen enkel sak når bilveien slutter ca. 1200 meter fra hytta. Og alt støvet som blir liggende OVERALT fristet heller ikke. Dessuten ble gulvet raskere ferdig med belegg, siden vi slipper å beise og lakkere flere strøk. Men vi ble veldig fornøyde med vinylbelegget fra Tarkett!

 Gulvlister mangler ennå, likeså beis på hjørnelistene. Dørene fikk altså glans 15 som andre og tredje malingsstrøk, noe vi ble godt fornøyde med.


Her har Lars festet 42 m2 gulvbelegg i 4 meters bredde på sykkelen! Synes han fortjener ros for oppfinnsomhet og pågangsmot! Det ble en kjempetung last - jeg greide nesten ikke løfte ene enden av belegget mens det lå på hengeren.  Nå står en 1200 meter lang "sykkeltur" for tur.  Det viste seg, etter at belegget var godt festet med stropper, at bakhjulet nærmest var flatt. Men etter nitidig arbeid med å få festet rullen til sykkelen, valgte syklisten å la dekket være sånn. Det rullet ikke akkurat av seg sjøl, kan man si.....
Gulvlegget er nettopp lagt på. Det opprinnelige furugulvet var slitt, men jammen valgte vi ikke et belegg som ser nesten like slitt ut!  Neida, det hadde en helt annen look.  :)Taket malte Lars ferdig, og det ble mye finere enn jeg hadde tenkt. Hyttebyggeren hadde ikke valgt førsteklasses materialer til taket heller, men det får så være.  Maling skjuler ikke akkurat feil i treverket, men det bryr vi oss ikke så mye om. Vi fikk et lyst tak, og det var hensikten.

Nå er det som nevnt snart helg igjen, og nye turer på hytta skal bli. Denne helga tar vi sikte på å legge belegg på soverommene, male vindu- og gulvlister, og få disse montert.

Forresten, den ene rammemadrassen kom også på plass sist helg. Igjen er sykkelen et godt hjelpemiddel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar