Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

mandag 20. mai 2013

Toppers pinsehelg!

Etter fem flotte dager på hytta, er vi nå hjemme igjen.  Det ble ei knallfin pinsehelg ~ kunne ikke fått den bedre!  Min mor og jeg dro opp 16. mai, og feiret nasjonaldagen på en ny måte. Det frister til gjentagelse! Etterhvert kom både mann og barn opp og spiste lammelår.  Det ble veldig saftig og godt etter at det var stekt i gass-stekeovnen.

Sommeren har altså kommet på hytta også, og i helga ble de lyse rullegardinene hengt opp.  Bildet ble noe mørkt pga sola som skinner inn gjennom vinduene.  :))Pappas hvilestol ble malt med et strøk Drygolin. Det var en del arbeid med den, for det var litt vanskelig å komme til alle steder.  Den måtte tørkes før jeg kunne snu den og male på innsiden og under. Det må enda et strøk til, for rødfargen skinner igjennom flere steder.  Kosten ble også brun i sammen slengen.
Disse knektene skal festes under regnbrettene.  De skulle males eggehvit i helga, men når malingen står igjen hjemme, er det ikke så mye man får gjort med det, gitt. Nå er de festet på ei fjøl, og en eldre kar som kom innom idag, synes vi har fått oss litt av en primstav!

Vel hjemme fikk vi se hva de siste dagers varme har gjort med det som gror ute!  Plena må klippes, og kirsebærtrærne står i full blomst. Vi har ei flott, men arbeidssom tid i møte! De siste årene har vi prøvd å ordne hagen slik at den blir mest mulig lettstelt. Mange bed er borte, og erstattet med bl.a. stein og bunndekkende planter.

Jeg har sydd en elg for å ha en 3-liters vinpose inni.  Figuren synker sammen etterhvert som vinen konsumeres, så elgen blir temmelig sigen, for å si det mildt!

Her gjemmer Helge godsakene sine!  ;)
Er man riktig heldig, kan det bli en smak!  ;)

6 kommentarer:

 1. Det høres ut som dere har kost dere, ja :) Nydelig helg her på sørvestlandet også.. Gardinene og stolen ble kjempebra, men den elgen var jo bare STEINtøff!!! Ikke rart man blir litt sigen når en hel kartong er konsumert! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren! :) Denne elgen har stått på prosjektlista mi i lang tid, og nå ble den endelig ferdig! Den passer godt inn i det øvrige elginventaret på hytta. :))

   Slett
 2. Fantastisk pines ja. Er helt i sjokk. Den elgen var bare så morsom

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble en alle tiders pinse! Plutselig fikk vi 26-27 grader, etter å ha "slitt" med sur vind og noen få varmegrader over lengre tid. Alt liv som hadde gjemt seg til varmere dager, poppet fram i rekordfart!

   Ja, ble fornøyd med den elgen! Mye arbeid og "prekkel" med den, men den var verdt arbeidstimene. :))

   Slett
 3. Så fint det ble med de nye gardinene! Deilig med et par dager med sommerfølelse, men jammen har det regna mye etterpå!

  Gry K

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Gry! :) Her hos oss har det ikke regna så mye, men det har det gjort til gangs ellers i landet! Har planer i helga, samme hvilket vær det blir ~ regn = pusse opp vaskerommet hjemme, men blir det finvær, drar vi på hytta med hengeren full av impregnerte terrassebord. Arbeidsledige blir vi IKKE!!

   Slett