Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 2. juni 2013

Vi er så heldige med været!

Ja, nok ei hyttehelg er over, og nok en gang ble helga flott på alle vis! Det har vært godt vær lenge, og fredag og lørdag var intet unntak. Ingen andre enn oss å se på fjellet i løpet av hele helga, men folk er sikkert opptatt med andre ting.  Kanskje frister det mer å være ved sjøen enn på fjellet i finværet?

Lars begynte å fjerne de gamle gulvbordene ved det overbygde inngangspartiet. De var temmelig slitte, og mer råtne enn vi først antok.


Den ytterste støttepålen (vises ikke på bildet) var pill råtten nederst, så den måtte byttes ut. Dette er (foruten bjelkene i taket) det siste vi ser av den tidligere grønne hytta!


Det foreløpige ferdige resultatet.  Rekkverk mangler.  Hadde det vært litt bedre takhøyde på utstikket, kunne vi kanskje ha tenkt oss å sløyfe gelender.  Men det blir for lavt for en voksen mann å gå der, i alle fall.
P.s.  Brenner siste rest av påskelysene....!  ;)


Sideknektene ble skrudd fast, og nå har vinduene den omramminga vi ønsker.
Glemmer stadig å male den hvite parabolledningen.....!


Av gelenderet og noen av gulvbordene forsøkte jeg å lage en plankesti. Vi går ikke tørrskodd ned til vannet, og ikke går det an å bruke trillebår når man skal frakte tunge vannkanner heller. Det kan vi tenke oss, så dette er en begynnelse.  Fra hytta og ned til den "offentlige" plankestien går vi nå uten å bli våte av myrvann.


Det er med litt blandede følelser at vi river opp det som pappa har brukt tid og krefter på.  Men vi ønsker at terrassen skal se litt annerledes ut, så idag begynte vi å ta vekk en del av terrassebordene som har dannet denne trekanten. Pappa har gjort skikkelig arbeid - det var neimen ikke enkelt å få løsnet alle spikrene han har satt i!  Vi skrur nå alle terrassebordene vi legger. Etter litt att og fram har vi nå kommet fram til hvordan terrassen skal se ut til slutt.  Tror vi....!  ;)


Det ble anledning til en liten rotur i det flotte været. Her er vi ved fossen som binder Hovatnet og Sagtjønna sammen.  Så langt inn i tjønna har vi aldri vært før, og det var nære på at vi ikke strandet flere steder, pga trær og annet bunnfall.  På bildet har Lars fjernet en stokk som lå i veien, og det resulterte i ei diger flis i fingeren.


Jeg måtte prøve årene, jeg også.  Det er en gammel båt vi har, men har en annen liggende hjemme.  Den trenger å overhales, men når skal vi sette av tid til det, mon tro?

Ei herlig helg er altså igjen over, men det kommer heldigvis flere!  :))

9 kommentarer:

 1. Så koselig dokk har det på hytta, dere har arbeidslyst ser jeg :-)
  Hytteliv er det beste som finnes :-)
  Klem
  Brit Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord, Brit Eva! :) Ja, er så enig med deg ~ hytteliv er aldeles herlig!!

   Slett
 2. Så flinke dere er og vinduene ble kjempefine! Slike vil jeg ha på Sandoren også! Vi har nå en snekker i gang med å rette opp hytta som har sigi. selv om slikt vedlikehold ikke er så moro er det veldig godt å få gjort det!

  Kos dere med arbeidet og tida på hytta!

  Gry K

  SvarSlett
 3. Ja, nå fikk vinduene den siste finish'en, og vi må si oss fornøyd med den! :)
  Lars prøvde å jekke opp hytta litt på den ene sida, for den har også seget. Men han ga opp, for han vet ikke helt hvordan grunnen er, og jekken fikk ikke godt nok fotfeste. Vi får bare finne oss i at hytta ikke er helt bein. En snekker kunne nok ha funnet på noe lurt, men når man en gang skal gjøre alt sjøl, så.....!

  Takk, vi koser oss veldig, og jobber med/på hytta når vi har tid og lyst! :))

  SvarSlett
 4. Nydelig sted, flott hytte!

  SvarSlett
 5. Så koselig dere har det :-) Nydelige bilder. En plass der en kan senke skuldrene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk for fine ord! :) Ja, vi har det så bra på hytta! Med en travel hverdag både på jobb og hjemme, er det helt topp å komme seg dit! :)

   Slett
 6. Så fint:-) Morsomt å se andre som også har 70 tallshytte.
  Vi har hytte på Vaset. Stikk gjerne innom min blogg.
  Karishytteoghjem.blogg.no
  Kari

  SvarSlett