Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 5. mai 2013

Ingen bading foreløpig!

En liten tur på hytta i finværet gjør kjempegodt for kropp og sjel!  Vi var spente på hvilket føre som ventet oss ~ ski- eller støvelføre ~ men tok sjansen på å la plankene være igjen hjemme.  Og vi kom oss greit opp med støvler/fjellsko. Noen steder var det tørt og fint, for så å bli skiføre. Det er jo mest i nordvendte hellinger og der det er mye skygge det ligger mest snø.  Vi sank ned rundt 10-15 cm der det var mest snø, så det var helt greit.


Her kunne Lars ha gått i sandaler, mens lengre framme var det skiføre.


Sånn omtrent her bada Lars 1. mai i fjor (se bildet helt øverst i bloggen). I dag var det ikke ei råk stor nok til å vaske takvannsamleren engang.  Isen her er omtrent 30 cm tykk. Ingen bading idag, med andre ord. ;)


Som jeg har nevnt tidligere, har Lars laga skap på badet, bak døra.  Det er mye som skal inn på et lite bad, så å få inn et fiks-ferdig-kjøpt skap inn på der, ble heller vanskelig. Kjøpte dør på Ikea, og så laga han vegger av panelbiter som ble igjen etter at veggen i bakgrunnen ble laga. 


Skapet rommer vaskemidler, kluter,  mopputstyr, støvbrett, myggmidler og solkremer. Dette ble en ypperlig løsning for oss!


Må bare vise fram ildtoppen som jeg tok med til hytta før påske!  Den har stått på spisebordet helt siden da, og er fortsatt fin! I stedet for kanarifugl i bur (slik gruvearbeiderne hadde som indikator på at det var nok oksygen i gruva), forteller ildtoppen oss at det ikke har vært kuldegrader i hytta siden påske.  Ildtoppens blader består av mye vann, og tåler kulde dårlig. 

Herlig med dagstur, men enda bedre blir det med overnatting i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag!  :))7 kommentarer:

 1. Eit kjempe praktisk skap! Smart oppbevaring er ein viktig del av hytteinteriøret :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant! Med erfaring fra campingvognlivet, låner vi idèer til noen løsninger derfra. Det er ikke dumt, når plassen er så begrenset som den er hos oss. :)

   Slett
 2. Det var synd 1.mai badet gikk i vasken!! Synes selv det høres vondt kaldt ut ;-) Kan ikke skryte på meg en slik bragd nei :-) Skapet var kjempepraktiskt. Kjekt å pønske ut smarte løsninger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vondt kaldt ~ den var beskrivende god! :) For meg er det grusomt kaldt å bade i tjernet, samme hvilken tid på året det er. Årets første bad vil nok bli behørig dokumentert, vil jeg tro! :)

   Slett
 3. Herlighet, det så kaldt ut!! Kanskje like greit at isen ligger, så slipper man slike utskeielser.. ;-)
  Skapet så veldig kjekt ut! Alltid greit med slike praktiske løsninger :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er også en måte å se det på! :) Tror nok Lars kommer til å prøve seg uti så snart isen slipper ham til! Ja, vi ble fornøyd med skapet. Og så blir vi nå litt glade når vi kan bruke materialrester til slikt. Da synes vi at vi har vært litt flinke...! ;)

   Slett
 4. Ja, slikt føre var det her også 1.mai. Spennende er det alltid om våren å se hvordan føret ligger an!

  Veldig praktisk med plassbygde skap/møbler for å utnytte plassen maksimalt.

  Gry K

  SvarSlett