Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 21. april 2013

Nå setter vi bort skiene!

Det har vært en lang vinter.  For et halvt år siden tok vi første skitur opp til hytta, men nå skal skiene få hvile - forhåpentligvis minst et halvt år!  Snøen var ganske råtten og løs, men det gikk helt greit å komme seg fram. Det var vann i sporene over myra, og nå kunne vi se at plankene som er lagt som gangsti over myra hadde kommet til syne også. Det er endelig VÅR!!

Lite folk i hyttene rundt omkring. Jeg vil anta de fleste venter på støvel- eller joggeskoføre nå. Det gjør vi også, men det hindrer oss ikke i å nyte gode dager på hytta. I det halvannet året vi har eid hytta, har vi vært der i alle årets tolv måneder. Til tross for en mørkere og kaldere årstid fra oktober og fram til jul, er vi der. Januar og februar er jo de kaldeste månedene, men på hytta skal vi, åkke som. Og når sommeren kommer, er det flere som ikke er på fjellhytta pga mye knott, mygg og andre flyvende små objekter. Vi bruker myggspray og en sånn liten dings som går på gass, og som skal hindre knotten i å komme for nær. For på hytta MÅ vi!  Sånn er det bare.

Tok bilder med vårt gamle Olympus digitalkamera, men klarer ikke få fram bilder fra minnebrikken. Dermed blir det ikke bilde av maten som ble tilberedt på bålpanna idag. Chicken Tandoori og ris, stekt og kokt på glødende kull i bålpanna.  Været var så fint, og jeg kunne ikke stå inne og lage kyllingretten da!  Selvsagt ble maten spist ute.

Nå er all snøen borte utenfor huset hjemme, så det er på tide med våronn i hagen. Dermed blir det ikke noe hytteliv de neste to-tre ukene.

8 kommentarer:

 1. Ekte hytteGLEDE :)
  Viktig å kunne glede seg over hytta så mykje som råd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så hjertens enig med deg! :))

   Slett
 2. Så sant, så sant :-) En fjellhytte trenger ikke bare være en vinterhytte. Hos oss blir det en helårshytte. Myggen skal ikke stoppe oss ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har det så bra på hytta, at å skulle stenge den av deler av året, er utenkelig. Vi klarer da å hanskes med mygg og knott! Vi har våre triks ~ dessuten varer ikke "høysesongen" så lenge heller. :)

   Slett
 3. Tusen takk for dine alltid koselige kommentarer på bloggen min Liv! Ja, nå er våren her, det er deilig. Er en liten periode nå som vi ikke har farbar vei til hytta men om noen få uker er vi der!

  Jeg setter også veldig pris på å oppleve hytta og livet der gjennom alle årstider. Synes nesten jeg har forskjellige hytter ettersom jeg er der sommer eller vinter jeg!

  Gry K

  SvarSlett
  Svar
  1. :))
   Synes du "forvalter" bestemorarven din på en flott måte, Gry!

   Slett
 4. Da har jeg lest meg opp på de siste eventyrene på fjellhytta di. Så fint det var at dere hadde en fin påske. Jeg likte godt minibaren din,bålpanna og den store kaffekjelen. Så var det bra at du fikk ferdig plakaten. Det er en trygghet.Dette er første gang i mitt liv at jeg ikke har hatt ski på beina. Det savner jeg. Men er så klar for å sette ut hagemøbler på Holmen. Men våren lar veldig vente på seg.Jeg gjør som deg mens jeg venter på varmere tider, nemlig rydde hage og pusse opp litt hjemme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk for gode og fine ord! :)) Etter å ha sett bildene dine på Instagram fra Australia, ser det ut til at du har hatt en minnerik tur! Da vil jeg tro det likevel er helt greit å bytte ut skiene med sol,varme og sandstrender ei påske? ;)

   Slett