Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

fredag 29. juli 2011

Skifte av vinduer

Onsdag dro Lars og jeg tidlig til fjells. To vinduer på 118x118 cm skulle fraktes hjemmefra og opp til fjellet, og videre fra parkeringsplassen og fram til hytta. Hytta befinner seg ca. 15 minutters gange fra bilvei. Vinduer er tunge å bære, så vi måtte finne en praktisk måte å få de fram på. En sykkel med vridd styre, ei dyne til polstring, stropper og ett par sterke armer var det som skulle til.

Det gikk knirkefritt å få de to vinduene fram - ingen sår eller spurkne glass!

Hytta har ikke innlagt strøm, men et aggregat er til god nytte. Likevel ble åpninger saget ut for hånd, hver spiker hamret inn med hammer og ikke spikerpistol. Eneste "luksusen" er ei skruemaskin som går på batteri, og den er god å ha!

Skal si det ble lyst i hytta da begge vinduene var satt inn! Taket skal males hvitt, og hvis stua blir lys nok, får veggene muligens en brun tone. Valnøtt er mye brukt i hytter, og jeg har tatt med en panelbit hjem for å teste hvor mørk Valnøtt blir på godt gulnet treverk. Prøvde noen strøk med Panellakk hvit oppe i taket på det ene soverommet, men det var som å male med skummet melk. Må nok mer enn hvit lakk til der, ja!


Gulvet skal slipes. Vi vet ennå ikke hva vi skal behandle det med etterpå.  En ting er sikkert:  Det blir ikke bare lakk! Har lyst til å beise det og ha på blank lakk etterpå. Vi får se når gulvet ligger der nyslepet og lyst!

Sånn så hytta ut da vi dro hjem idag. Fra tidligere var det ikke satt på klemmer på skjøtene i pappen. Lars ønsket egentlig å bruke asfaltplater, men pga en noe utfordrende transportvei, ble veggen heller utbedret så godt det lar seg gjøre. Det blir i alle fall bedre enn hva det har vært!  Denne veggen står heldigvis vendt mot sør.

Om ett par dager skal vi på hytta igjen, og da satser vi på at bordkledninga blir lagt. Denne er av god kvalitet, så vi bruker bordene på nytt. Men ny, frisk beis skal på så rask det lar seg gjøre! Ikke grønn!  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar