Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

tirsdag 20. august 2013

Nye fjellsko

Ja, og de fikk prøvd seg sist helg!  Det ble ei helg med lite jobbing, men fine gåturer. Heldigvis var skoene gode å ha på, så jeg fikk ikke gnagsår noen steder. Fredag tok mamma og jeg turen til det andre fjellet i Åsen (vi har hytte på Innerfjellet, så vi er sjelden på Ytterfjellet, der vi gikk da), og vi fikk et herlig vær.  Akkurat passe varmt.  Artig å se andre hytter, og terrenget er faktisk litt annerledes enn det vi har på "vårt" fjell.  Synes det er mer skog på Ytterfjellet enn hos oss.

Vi skal ruste opp stien fra parkeringsplassen og bortimot 2 km derfra.  For ca. 15 år siden ble eksisterende stien gjort bredere ved hjelp av duk og pukk/grus.  I løpet av årene har det grodd innpå med gras og andre vekster, og stein og greiner har ødelagt duken og ligger fram i dagen.  Idag er stien både smal og klissete mange steder.  Vi som er avhengig av å frakte varer med trillebår, har slitt mang en tur opp de bratteste kneikene.  Det er spesielt der den er mest steinete og ødelagt, og det er et sant slit (i alle fall for meg!) å komme forbi der med ei tung trillebår og sekk på ryggen.

Jobben skal gjøres med dugnadsinnsats for oss som bruker denne stien.  Jeg har laga ei gruppe på Facebook, og avtaler inngås der.  Håper at mange kan stille!  I tillegg til materialer, grus og litt motorisert hjelp, trenger vi mange sterke og spreke hytteeiere!

Dugnaden er planlagt til månedsskiftet august/september.  Det er tre broer som må byttes/repareres før vi kan begynne å frakte grus oppå dem. Litt organisering med anskaffelse av grus, materialer og motoriserte hjelpemidler blir det, men heldigvis er det flere hoder som tenker!

Vi fikk en flott båttur over Hovatnet lørdag kveld.  Helt vindstille, og jeg rakk å ta bilde av Lars like før sola gikk ned:


Jeg synes vi frakter med oss mye opp til hytta, men jammen blir det med litt på hjemturen også!  Vi har bytta ut den 120 cm brede rammemadrassen med ei ordentlig seng på 150 cm.  Vi trodde ei vanlig seng tok for mye plass inne på soverommet, men det gjør ingenting.  Vi bruker ikke de ekstra cm'ne til noe likevel. Rammemadrassen var ikke av det dyre slaget, og det straffet seg litt, tror jeg.  Etter ei kort natt får jeg veldig vondt i ryggen, og blir nærmest jaget opp av senga pga smerter.  Slik skal det ikke være når man skal slappe av og lade batteriene på hytta, vel!  Det ble adskillig bedre etter at vi bytta seng og fikk nye madrasser. Så på turen hjem søndag kveld, ble både ramma og overmadrassen med hjem, i tillegg til stolen vi ikke får plass til lenger på soverommet. Lars fikk med seg ramma på sykkelen, på samme måte som den ble fraktet opp til hytta.


En lampeskjerm er også blitt tilovers, og troner øverst på et stolbein.

Terrassen er straks ferdig, men rekkverk gjenstår.  Det kan hende at høsten går før alt er ferdig. Det har tatt lengre tid enn først antatt, men vi har brukt tid på å kose oss, få besøk og gå turer også.  Men det blir bra til slutt!

5 kommentarer:

 1. Det er utrolig hva dere får til med trillebår og sykkel! Kjempekoselig plass dere har ved vannet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk for fine ord, Mari Ann! :) Ja, med en smart handyman i huset, blir det som oftest en løsning på alt! Når han fikk opp et tonn grillhytte ved hjelp av sykkel og trillebår (fordelt på 18 lass), var det ikke snakk om å frakte x antall terrassebord opp på snøscooter sist vinter, nei! Han ser på det som trim, gubben min! :)

   Slett
 2. Alltid koselige kommentarer fra deg! Jeg har annonsert på Finn.no under reiser og hytter så får vi se....

  Kjenner igjen slitet m materialer til hytta for sånn har jeg det på Blåsten. Jeg må planlegge før vinteten og så kjøre det opp med scooter. Mye kan bæres men jammen er det godt m litt hjelp. Har også brukt 4/6-hjuling til hjelp.

  Er enig med deg, synes jeg rett som det er har like mye med ned som det jeg tar opp.

  Gry K

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme til deg, Gry! Det er så koselig å lese fine kommentarer! :)

   Jeg synes vi kunne ha benyttet oss av scooterhjelp når vi vet at mye tungt skal opp på hytta, men han er litt sta der, mannen min! Men som jeg skrev i kommentaren over, så tar han slik frakt som ei treningsøkt. Men det er sant, det er utrolig hva man kan bruke en sykkel til! Store ting blir stroppet fast til ramme, sete og styre, og han sier at det er kun i de bratteste bakkene det er tungt. Jeg synes det blir litt ustødig, så jeg foretrekker trillebåra. :)

   Slett
 3. Man blir kreativ som er nødt til å frakte tunge bører...
  Kjenner når jeg er på hytta,at jeg har så godt av å gjøre ting på annen måte..
  Og hvor sunt det er for kropp og sjel:-)

  Ha en flott sensommerdag:-)

  SvarSlett