Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 28. juli 2013

Kort, men knallgod!

Ja, det ble denne helga!  Altså, de to siste ukene av ferien min bestod av dårlig vær. Samme morgen som jeg kjørte på jobb etter ferien, måtte jeg brette ned solskjermen i bilruta, i det morgensola skinte fra knallblå himmel. Typisk.  Heldigvis jobber jeg dagvakt nå, og har hatt noen flotte ettermiddager.  Men lørdag ble det hyttetur, og hvilken helg vi har hatt!  Sol og varme ble erstattet av tidenes tordenvær med øsende regn lørdag ettermiddag, men så tørket det opp igjen, og vi fikk en kjempefin kveld.  Grilla flintstek i grillhytta, og spiste utendørs i 22-tida, med bålpanna som varmekilde og knottjager.

Dette bildet er tatt seint lørdag kveld. Røyken av bålet stiger rett til værs, og månen har kommet fram. En herlig kveld i tosomhet, min mann og jeg...!


Det ble litt molteplukking også. Det ble ca. en liter med fjellets gull.  En god del moltekart ennå, men stedvis også overmodne bær. Karten fikk stå.


Et stemningbilde tatt utenfor grillhytta. Lyset fikk brenne for seg sjøl ~ vi satt utendørs denne flotte julikvelden.  :)Litt terrassearbeid ble det denne helga også. Enda flere terrassebord må fraktes opp med sykkelen før vi kan si oss fornøyd.  Så blir det rekkverk etterhvert. Lars mener det er lurt å hengsle rekkverket der snøen raser fra taket.  Når vinteren kommer, setter han rekkverket inntil hytteveggen, slik at det ikke blir ødelagt av snøtyngden.  Ja, det er kanskje veldig lurt, det?Litt reklame for det flotte bladet "Hytteliv" til slutt!  Jeg ble oppringt av en journalist fra bladet, som spurte om jeg ville bidra til deres nye spalte "Månedens abonnent".  Ja, det kunne jeg!  Jeg liker Hytteliv på Facebook, og har kommentert og likt en god del av det som skrives der. Det har de lagt merke til, sa han, og dermed ble jeg spurt, da. Bare artig, det!

Ny arbeidsuke venter, men jeg håper det blir ny hyttetur til helga igjen.8 kommentarer:

 1. Så koselig å se dere i Hytteliv! Skjønner nå at dere ikke har vært så heldige med været i juli som oss på østlandet i år. Kjedelig med dårlig vær når man har ferie uansett, men da er det godt med noen fine kvelder innimellom!

  Det å kunne hengsle av rekkverket når vinteren kommer høres kjempesmart ut! Send inn ideen til hytteliv så kanskje den blir premiert? Den grillhytta ser bare så koselig ut!

  Gry K

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine kommentarer, Gry!
   Det er sjelden jeg blir værsyk, men det kjente jeg da ferien var over. To uker med høstvær var ikkje bra....! Men nå har vi hatt ei uke med sol og varme, og da er tarnken på været som har vært nesten som blåst bort!
   Takk for tipset om å sende inn rekkverd-idèen til Hytteliv ~ vi får se hvordan det fungerer til vinteren, så kan det hende at jeg følger rådet ditt! :))

   Slett
 2. Så koselige bilder!! Smart løsning med rekkverket. Kanskje noe å tenke på neste år når vi skal bygge terrasse. Veldig kjekt å se dere i hytteliv. Jeg satt her på hytta en kveld og leste gamle hyttemagasin blader. Og jammen var dere ikke der også:-) Kjekt å se :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselige kommentarer! :)
   Ja, vi får se hvordan det blir med hengslet rekkverk ~ jeg skal rapportere her! :)
   Ja, tror du ikke vi har "breiet" oss i Hyttemagasinet også, da! He-he. Jeg ble inspirert av andre som har sendt inn historier om hytta si, så gjorde jeg det, da....! Jeg er jo så interessert og engasjert i hytta vår, og glad i å skrive, så jeg falt for fristelsen. :) Artig at du likte reportasjene!

   Slett
 3. Hei i sommeren.stilig med reportasje. Og de multene skulle jeg gjerne hatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! :)) Ja, må innrømme at det var litt artig å se det på trykk...! ;) Det ser ut til at det blir med det ene kiloet sjølplukka molter i år. Skal kose oss med moltesyltetøy på brødskiva sånn nå og da utover høsten.

   Slett
 4. Åååå, nå har jeg sittet her i flere timer og kost meg med bloggen din, den er utrolig fin. Må få takke deg så mye for mange fine bilder og tekster.
  Jeg syntes dette er veldig spennende, dere har fått det så fint.
  Syntes dette er ekstra spennende fordi jeg overtok hytta etter min bestemor for 4 måneder siden, den er bygget i -68, og vi er helt i starten på å pusse den opp, har fått mange gode ideer her nå! Mye av det jeg har tenkt å gjøre med vår hytte er akkurat sånn som dere har gjort, det er så fint å se før og etter bilder.
  Så her skal jeg følge med fremover, gleder meg!

  SvarSlett
 5. Mange takk for kjempekoselig kommentar, Monica! :)) Veldig artig for meg at du liker bloggen, og kanskje henter litt inspirasjon! Jeg legger deg til min bloggliste, og venter på å få se bilder av oppussinga av deres hytte, som kanskje ikke er så ulik vår? Lykke til!

  SvarSlett