Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

mandag 17. juni 2013

Terrasse-bygging

Ja, så er vi (les: Lars) ordentlig i gang med utvidelse/bygging av eksisterende/ny terrasse.  Etter ett par sykkel-lass med impregnerte totommfir (som jeg har lært er to tommer på den korte sida, og 4 tommer på den lengste), var det visst godt med en liten hvil, både for sykkel og syklist!
Tidligere var terrassen formet i en trekant på sørsiden av hytta.  Spissen har vi nå fjernet, og formen blir nå mer rektangulær.  Nå blir det muligheter for å sitte på østsida av hytta og nyte morgensola også!  Eller trekke seg litt i skyggen når sola står på fra sørvest (sjøl om det nok ikke blir så veldig ofte, vil jeg tro....).  Vi skal også bruke den siden som inngang til hytta, dvs. vi går der når vi går av fra stien. Pr. idag går vi bakom hytta før vi kommer oss til inngangen. Nå blir det mer på "rettsida".


Her jobber Lars mens mørke skyer truer...!  Det ble skikkelig tordenvær av dette, og kraftig regn.  Men heldigvis skinte sola igjen etter en stund, og vi kunne gå igang med neste økt.  Vi liker å tenke nytt om gammelt, og bruker om igjen materialer som er brukbare.  Masse lange spiker i det som er laget tidligere.  Nå skrur vi!


Det blir mye vann i takvannsamleren etter ei skikkelig skur.  Vi har takrenner av tre, men de har intet nedløp.  Dvs, i delinga på midten henger det ei grein som samler vannet, og leder det ned til tanken. Rennene er fine de, men vi har bestemt oss for å montere stålrenner med nedløp.  Vannet renner mer kontrollert da. Den signalblå oppsamleren skal få en kledelig kasse rundt seg, og den har jeg tenkt å lage.  Det er bare det at jeg har så mye annet å holde på med også....!  ;)


Har malt vindusknekter denne helga også.  Mens regnet hølja ned, parkerte jeg trillebåra under det overbygde inngangspartiet, og fikk gjort det jeg hadde tenkt, sjøl om det bøtta ned.
Nå har jeg malt 16 knekter, men trenger ennå 6 til.  De må være i mindre format, for vinduene er så små. Bruker jeg disse der, vil det se temmelig rart ut. Liksom å gå med altfor store sko, på en måte.... ;)


Mer maling i helga. Kjøpte dette speilskapet i en bruktbutikk, og har nå malt det eggehvitt. Skapet skal henge på utedoen. Det var opprinnelig i lakkert furu, men det skal man jo ikke ha lenger, så da fikk det en makeover med malingskosten.  Godt å kunne sitte ute og male!  Ett par små insekter gikk den sikre død i møte i kontakt med oljemalinga, men slikt må man tåle.


I pinsehelga fikk jeg smake blåbærshot av en god hyttenabo, og den var GOD!!  Jeg har, på en måte, vært "ufrivillig" avholdsdame i alle år. Grunnen er at jeg ikke har funnet noe sterkt som jeg synes er godt. Men jeg har nå forsøkt å smake på litt forskjellig, og har kommet godt igang med cider, f.eks.  Etter et lite søk i barskapet hjemme, fant min mann en flaske med blåbærlikør! (Jeg aner ikke hva som befinner seg i det skapet, må vite.)  Den ville jeg ta med til hytta og smake på, tenkte jeg.  Og for første gang har jeg bestilt drikkevarer fra taxfree!  Min kjære var i Italia på forretningsreise (høres så fint ut - dessuten var det i jobbsammenheng) denne uka, og jeg ba ham da om å kjøpe med en flaske multelikør.  Så her er hva som bl.a. ble med i sekken denne helga! Og Pepsi Max, så klart.  Foreløpig er det ingen drikke som slår et glass med iskald Pepsi Max, men kanskje en dag.....?  ;)   P.s.  Hvis dette er alkoholreklame, så håper jeg å være litt unnskyldt, for dette har jeg i grunnen liten peiling på...!


Her er konturene av det som skal bli en del av framtidas terrasse.  Etterhvert må vi finne ut hvordan rekkverket skal se ut.  Jeg kunne tenkt meg å bruke ikke-impregnert materiale, slik at jeg kunne ha fått malt bordene før de skrues på, men der er ikke Lars enig med meg.  Og ja, jeg skjønner veldig godt at impregnerte materialer er MYE mer holdbare enn vanlig trevirke, men det er så lite fristende å ha et rekkverk med grønnlig skjær ett par år fram i tid!  Det står liksom ikke i stil med resten....!

Neste hyttetur må sykkel og mann til pers igjen, siden terrassebordene skal opp da. I vinter ymtet jeg om å leie snøscooter til frakt av materialene, men neida. Lars tar det som trening, og siden han fikk grillhytta opp med 18 sykkel- og trillebårlass, skal jammen ikke en skarve mengde terrassebord ødelegge for stoltheten!
Neivel!
13 kommentarer:

 1. Så flott det blir. Tenker dere koser dere med hyttelivet, det gjør vi :-) Kjekt at du har lagt meg til, og ja vi driver å pusler litt vi også. Vi bygget i 2007 og gjorde alt innvendig selv. Har hatt en liten pause og i år ble det terasse i solveggen. Håper rekkverket kommer på plass i ferien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren! :) Vi koser oss veldig på hytta! Har noen prosjekter som forhåpentligvis realiseres i år eller til neste år, men vi tar det som det kommer! Følger med på bloggen din! :)

   Slett
 2. Dere er flinke som står på hele tiden.Stadig nye prosjekt..
  Ikke glem å kose dere på hytta også,med eller uten multelikør;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Ja, hodet er fullt av idèer - litt for mange til tider! Men vi liker å holde på, men tar også noen dager/helger fri fra så å si alle gjøremål, og bare koser oss på hytta. Vi er flinke til det, tror vi! :)
   Bra at likør står seg godt på flaska, for det er uvisst når den blir tom...! Får spandere når det kommer besøk. ;)

   Slett
 3. Dette blir bra! :-) Det er godt med stor og god terrasse..

  Så blåbærlikør var tingen altså??
  Jeg lagde solbærlikør for 10 (!) år siden, men den står i skapet ennå!! Pepsi Max fungerer veldig godt det også, til og med i stetteglass ;-)
  Men du... Enten har du veeeligg lite i glasset ditt, eller så er glasset alt for stort.. ;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk! :) Ja, det blir terrasse/veranda på tre av hyttas fire sider, så vi etterhvert kan sitte både i le for vinden og i skyggen av sola.
   Prøvde å lage kirsebærlikør for minst 20 år siden, men det ble visst kruttsterk!
   Drikker brus av stetteglass jeg også - har ett par med elgmotiv på, i likhet med ølglasset på bildet. Glasset var fullt av Pepsi Max før bildet ble tatt, men jeg måtte drikke til nivået var nedenfor elgen, slik at det staselige dyret kom til syne! :) P.s. Brukte adskillig mindre glass til likøren, må vite! ;)

   Slett
  2. Altså, vi sitter ikke bare i skygge og i le!! Aller best er det å ha terrasse å sitte på når sola er framme! :))

   Slett
 4. Så fint det blir!!!! Må le litt av Pepsi Maxen din....følte meg ganske truffet der ja. Jeg er også veldig kresen når det kommer til div. viner og andre polvarer. Men Pepsi Maxen klarer jeg meg ikke uten :-) Min svoger skulle finne noe barskapet sitt som jeg likte, men det endte opp med at han satt med 3-4 glass og jeg med en iskald Pepsi Max :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk! :) He-he, kjenner meg VELDIG godt igjen ang. prøvesmaking, for akkurat dette har også jeg opplevd! En gang skulle noen venninner få meg til å prøve noe de mente var SÅ godt, og jeg mener det var Martini Bianco, med sitronbrus og isbiter. De hadde også ordna med skyss hjem. Det gikk svært sakte for min del, og isbitene smeltet. Først da kunne jeg svelge en munnfull, men det ble bare med det, og jeg kunne godt ha kjørt hjem... Dette er mange år siden. Har nok blitt litt avhengig av den Max'n, gitt...! ;)

   Slett
 5. Så deilig med stor ny veranda! Uterommet gjør en stor forskjell på hytta synes jeg. Vi lagde ny veranda for få år siden men jeg angrer nå på at vi ikke bygde på flere sider av hytta. Var redd for at takraset om vinteren skulle knuse rekkverk, men skulle gjerne hatt veranda på flere sider....

  Skjønner du har mange jern i ilden og sånn skal det være. Kos deg med små og store prosjekter på hytta.

  Gry K

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal bli greit! Vi har også tenkt på dette med takras og rekkverk, men når vi ser hvor snøen havner hen fra taket, tror vi at rekkverket blir såpass langt fra veggen at det skal gå. Selve terrassegulvet blir liggende nesten på bakkenivå der snømengden blir størst.

   Det er bra med mange planer - synes det er et godt tegn på at man lever! Tror ikke vi blir prosjektløse på en god stund. Etter at terrasse og rekkverk er på plass, har vi lyst til å bygge badstue! Vi har ikke avskrevet å lage badestamp, men det ligger litt fram i tid ennå.

   Slett
 6. Kjempefint "forsidebilde" dere har på bloggen nå. En utrolig smart måte å bruke sykkelen til å transportere materialer fram til hytta. Tenker det blir deilig å få utvidet terrassen. Vi skal også til med å bygge terrassen vår nå i sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord! :)) Ja, sykkelen er et utmerket framkomstmiddel når man skal ta med noe som er langt, i alle fall! Bærer man slike impregnerte planker på skulderen, får man kanskje med toppen tre stk. (da sliter man!). Med sykkel dobles mengden og vel så det. Min mann har også fraktet bl.a. vindu (1,20x1,20 m), rammemadrass og elementer til grillhytta ved hjelp av sykkelen.

   Ennå gjenstår flere turer med frakt av terrassebord, men han ser på det som trim, og har stort pågangsmot! Og ja, det blir veldig greit med utvidet terrasse! Lykke til med deres bygging! :))

   Slett