Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 13. januar 2013

Uventet "utfordring" med Separett Villa

Vi har hatt nok ei flott helg på hytta!  Med 8-10 minusgrader og vindstille, ble det en fin tur å gå på skare og islagte vann.  Det var bedre å gå uten ski.

Bildet under er tatt i formiddag, mens sola var i ferd med å komme fram over tretoppene.  Brrr!  Ikke særlig varme stråler fra sola ennå, nei!


Fredag kveld fikk vi oss en litt ubehagelig overraskelse.  Etter å ha vært på doen på badet, hørte jeg en uvanlig lyd da jeg skylte vann i den urinseparerende delen av Separett'en.  En slags plaskelyd som jeg ikke har hørt tidligere.  Det ante meg hva det kunne være, da jeg åpna doen og så vannet som lå i bunnen av doen.  Slangen til avløpet hadde fryst, og vannet jeg skylte i doen, tok veien rundt avfallsbøtta i stedet for å renne ut.  Æsj!  Dette var rundt midnatt, og det ble en del arbeid med å tørke opp og få ut isen fra slangen. Det var vår egen skyld at det hadde blitt sånn, for slangen hadde ikke hatt nok fall under hytta. Den lå mer eller mindre vannrett et stykke, og da sier det seg sjøl at dette fryser.  Amatører!!

Ennå gjenstår noe småtteri å gjøre inni hytta.  Det ble lys i taket på rommet til Hanna i helga.  Neste gang håper jeg at skapet på badet og på Hannas rom blir ferdigstilt.  Dørene er kjøpt på Ikea, og det er ikke så mye som skal til for at skapene blir ferdige og funksjonelle.  Men det er da så godt å slappe av når vi er på fjellet også!  Det er viktig å kose seg med turer ute, for så å bruke tid på f.eks. matlaging og kortspilling.  Når man må bære inn vannet og varme det opp, tar også den minste oppvasken tid.  Vel, vi bruker en del papp og plast, men når det søndag, blir ikke "campingporselenet" brukt.  Litt snodig kanskje, men jeg synes det skal være litt forskjell på hverdag og søndag....  ;)

Det blir forhåpentligvis en ny hyttetur om ett par uker!  :)


5 kommentarer:

 1. Separett er knallfint alternativ til oss hytteeiere uten innlagt vann :-) Men synd det ble tøv med den. Vi har ikke vært på hyttene våre siden i høst vi, har veldig lyst på ei hyttehelg no ja :-)
  Klem
  Brit Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet av flere som har denne typen do, og er svært fornøyd. Vi kan jo ikke skylde på andre enn oss sjøl når det gjelder dette sølet...!
   Kan tenke meg dere har litt hytteabstinenser nå, ja! Det har gått nesten to måneder siden siste hyttehelg, så nå var det godt å endelig være der igjen! :D

   Slett
 2. Tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min, snille deg! Kommentarene gleder og gir meg motivasjon til å fortsette å blogge.

  Må si jeg av og til lurer på om temaene er litt søkt (som med utedoen på siste innlegg..) så nå ble jeg glad for do-innlegget ditt! hihi. Kjedelig at slangen frøs men man skal jo gjøre seg noen erfaringer som hytteeier....

  Selv om det er moro og få gjort ting og se hvor fint det blir, er det viktig som du sier og kose seg og gjøre andre ting når man er på hytta også. Det er jo på mange måter den fordelen man har når man pusser opp og ikke bygger alt helt nytt fra bunnen av. Man kan ta ting litt etterhvert.

  Kos dere fortsatt på hytta i vinterlandet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gry, kommentarer er en glede å gi, og en glede å få! Mange takk for dine ord også! :)

   Vel, da jeg leste gjennom do-innlegget mitt, syntes også jeg at det kanskje var litt søkt. Men det var jo en opplevelse vi hadde, og som vi lærte av, og kanskje kan den bidra til at andre lærer noe også? Så la oss fortsette å skrive om det vi har på hjertet! ;)

   Enig med deg ang. det å gjøre ting etter som man føler for det. Det var mye jobbing de første månedene med det vi absolutt måtte få unna, så nå er det godt å kunne roe ned litt.

   Ønsker deg fine stunder på hyttene framover også! :)

   Slett
 3. Hei.
  Ja det blir av og til noen overraskelser på hyttetur.Jeg synes å huske noe lignende....Hold varmen i kulden.
  Hilsen Oliv

  SvarSlett