Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 28. oktober 2012

Tømme kraner og vanntanker


Det ble en dagstur idag. Brukbart vær, og det hadde kommet en liten halvmeter med snø. Rart å tenke på, at for to uker siden var det ennå blad på trærne, og vi gikk med joggesko opp til hytta. Idag måtte vi ha ski på beina.  Det er forøvrig første gang i mitt liv at jeg starter skisesongen allerede i oktober!  Så brått kom denne vinteren, at vi ikke rakk å sette inn sommermøblementet engang.....!  Heldigvis er glassplata på bordet frostsikker.

Kranene på badet og kjøkkenet måtte tømmes for vann.  Lars vurderer å sette på en dreneringskrane, slik at  han slipper å skru opp og blåse inn i kranene for å få ut siste dråpen med vann.  For vi opplevde at en dråpe vann kan være nok - en krane i campingvogna ble frosset istykker pga det.

Det var to pluss inni hytta da vi kom. Vi har nok nesten bestemt oss for å skaffe en laserkamin som går på parafin, og som vi kan koble opp mot "Ring hytta varm"-abonnement. Vi kommer til å bruke hytta mye i vinter også, og da blir det godt at det er en liten lunk når vi kommer opp fredag ettermiddag. Sist vinter var forholdsvis mild, men det er det ikke sikkert denne kommer til å bli...

Min snille far har laget gasskasse til hytta!  Den er laget i treverk, sjøl om de man får kjøpt er av aluminium, og ikke brennbare. Vel, brenner det i hytteveggen, blir det vel så varmt at gassflaskene utenfor vil eksplodere uansett, vil jeg tro?  Kassen er laget for å skjerme flaskene mot vær og vind, og for utseendet og helheten sin del.  Både lokket og fronten kan åpnes.Mer elg!  Fant et flott kopphåndkle i en butikk, og det pynter nå endeveggen på kjøkkeninnredninga.


Denne vedbagen fra Felleskjøpet, måtte selvfølgelig bli med på hytta. Kjøpte to, for sikkerhets skyld....!  :)


Noe uventet blir det likevel mulighet for hyttetur til helga også!  Med en håndballspillende tenåring i huset, er mange helger beslaglagt framover. Siden vi bor såpass nært, går det greit å kombinere av og til, og spesielt siden kampen ikke spilles før søndag ettermiddag!

2 kommentarer:

  1. Så kjekt å se hytta deres, kjempefin og koselig:-) ja, vinteren kom plutselig i år også, men tidligere en ventet! Hørtes veldig smart ut med sånn " ringe hytta varm" abonenemtet, deilig å komme frem til varm og lun hytte på vinteren, spesielt hvis en kommer litt seint fram:-) kjekt å følge dere videre.. Nina

    SvarSlett
    Svar
    1. Mange takk for kommentaren! :) Ja, å komme fram til hytta når det er noen plussgrader inne, må være en stor fordel. Vi var på informasjonskveld i regi av Sunwind, og fikk høre om Wallas parafinkaminer, men de blir i en litt annen prisklasse. En liten, flyttbar parafinkamin er nok det som passer best for oss. Takk for at du følger bloggen! :)

      Slett