Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

mandag 6. august 2012

Feriesysler

Jeg er midt i ferien, og har hatt kjempefine dager på hytta.  Jeg er verken solbrent eller brun foreløpig, men har trua om varmere vær de to neste ukene!  :)

Nå er grillhytta ferdig utvendig!  Innvendig må vi justere benkene og hetta.  Benkene er montert for høyt opp, slik at vi får vondt i lårene når vi har sittet en stund (vi som ikke er lange i beina).  Hetta må høyere opp, for den skjermer for "utsikten" mot de som sitter midt imot. Nå vil det kanskje utjevne seg litt med lavere benker, men vi slipper nok ikke unna noen nye skruehull øverst på hetta.

 Første måltid i grillhytta! Det var bare mannen min og jeg som var der da, så vi hadde litt for god plass, kan man si! Men det var god trekk i grillen, og røyken fra grillbrikettene gikk den veien den skulle.
Flintstek og kylling er godsaker på grillen. Flintstek er enkelt og greit, men jeg har liksom ikke helt lyktes med å få den mør tidligere.  Men denne gangen ble den både saftig og mør! Det har sikkert noe med grillen å gjøre, ikke sant?  ;)

 Vær-elgen har fått plass på mønet over inngangen.  Den stod øverst på hyttemønet tidligere, men etter at parabolen ble montert der ilag med solcellepanelet, ble det liksom litt fullt på den veggen.
Grillhytta ble malt i samme farger som hytta forøvrig. Det så litt voldsomt ut med den brede innrammingen rundt vinduene på det lille huset, men etter at de smale sprossene ble satt på, synes jeg det ble litt "mykere", om man kan si det sånn. Flaggstanga ble plassert i en furustubbe. Stubben skal stusses til loddrett, slik at den følger stanga bedre. Stubben skal også fungere som pilar til altanen som skal bygges ut i den retningen.

Kremt....  Ser at den tørre utveksten av et annet tre kanskje bør sages vekk nå. Den gir visse assosiasjoner.....!
 Lars malte taket i helga. Blikktaket var svært rustent og stygt. Med ett strøk Arcanol blir inntrykket mye bedre. Ett strøk til må males så snart anledningen byr seg. På sikt skal det legges nytt tak, men malinga gjør at vi kan utsette det prosjektet et år eller flere. Taket er helt tett, så det er det estetiske det tas hensyn til.

 Den røde ytterdøra er blitt egghvit. Etter første strøk syntes jeg det ble litt hardt med hvit dør, men etter at dørskiltet og dørhammeren med rein på kom på plass, ble det ikke så reine gæli, synes jeg.  :)

Gulvet under overbygget skal byttes ut, for det er rett og slett utslitt. Oppi taket skal vi legge panel som skal males egghvit. Takstolene er i og for seg greie  å se på, men undersiden av blekkplatene er mindre pene, for å si det mildt.
Jeg har vært på utkikk etter en hakkespett som dørhammer, men da jeg fant denne reinen på Åhlens, ble den med meg til fjells, og hakkespetten får finne seg en annen dør å banke på.
Ymse bilder i dette innlegget.  Her er en bilde av den lille gangen vår. Kommoden i olja furu fikk et strøk med lysebrun lakkbeis, likeså knaggrekka. Sistnevnte fungerer som oppheng for ullsokker i ulike størrelser, slik at gjester skal slippe å fryse på beina når de kommer på besøk.  Når det er sagt, så er det heldigvis ikke så veldig gulvkaldt i hytta vår.   :)

4 kommentarer:

 1. Så store forandringer dere har gjort. De er fint å sette sitt eget preg på hytta. Morsomt å lese om grillhuset. Jeg synes det ble veldig fint og koselig. Det passer med den mørke fargen. Jeg har malt taket på vårt i helgen . Sjingelen blir matt og begynte å få mose. skal lage et innlegg senere om det. Fin sommer videre. Nå kommer sommervarmen, ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har satt vårt eget preg på hytta, siden alle flater i alle rom er behandlet. Mange idèer er blitt til underveis - noen er satt ut i livet, mens de fleste er blitt forkastet. Men bare man er enig om hvordan man skal gjøre ting, så går det bra. Ja, satser på knallvær framover! :)

   Slett
 2. Familien Flintstone grilla nok også flintsteika over åpen varme så det er nok sånn det skal gjøres :-)
  Praktisk og koselig inngangsparti dere har fått!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du sier noe der! :) Takk for kommentaren om inngangspartiet!

   Slett