Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

mandag 23. september 2013

Lyst eller brunt?

Ja, hva skal vi velge?  Foreløpig går vi for lyst, men det går jo an å forandre på...!

Hva jeg snakker om?  Jo, fargen på rekkverket!  Det er ikke helt ferdig ennå, langsida mangler. Jeg malte de loddrette "pinnene" før de ble skrudd fast. De tykkere stenderne er av impregnert materiale, så de kan ikke males i år. Lurer på om de skal bli brune, samt det øverste bordet. Det beror på en liten misforståelse mellom min handyman og meg ang. valg av materialer.  Jeg ønsket å male rekkverket i år, og måtte derfor velge ubehandlet trevirke.  At det ble med impregnerte 2"4" skjønner jeg ikke. Mannen min trodde nemlig det var sånn jeg ville ha det...!  Jaja.  Men altså.  Nå er rekkverket i hovedsak lyst, og sånn blir det i alle fall dette året!  Noen synspunkter, kanskje?


Vi beholdt en del av de gamle terrassebordene.  Det blir jo stor forskjell mellom gammelt og nytt med det samme.  Vi har kjøpt både terrasserens og vannpumpe, men ingen av delene er blitt brukt hittil i år.  Blir vel ingen vask før til våren nå, tenker jeg.
Her vises forskjellen også veldig godt, men jeg vet jo at etter en tid vil nytt og gammelt få mye av det samme utseendet.


Ny terrasse langs hele langsida av hytta.  Planen er at vi kan komme oss til ytterdøra ved å trille trillebåra denne veien.  Og så kan vi sette ett par stoler og et bord der og nyte frokosten i morgensola....!  :)   Rekkverket kommer ikke opp i år der snøen faller fra taket.  Det er her rekkverket skal hengsles.  Liten vits i å lage rekkverket nå, for så å måtte hengsle det av med det samme.  I fjor kom det snø sist i oktober, så....!

Endelig ble det elg-løper på hytta!  Jeg har lenge tenkt å sy en løper med elg på, men har liksom ikke hatt verken gnist til å begynne eller noen særlig idè om hvordan den skulle se ut. Så fant jeg inspirasjon i et quilteblad, og vips!  så var duken et faktum.  Det går mye i grått på hytta, og mamma strikka ei purpurfarget pute for å bryte litt opp i alt det grå.  Løperen gikk "rett inn"!

Nå planlegger jeg å sy en duk til spisebordet.  Det blir nok en elg eller to på den også, vil jeg tro.  :)

Hadde fri fra jobb idag, og fikk bruke hele dagen helt alene på hytta.  Ikke et menneske å se.  Skjønner det godt, for været har vært meeeeget vekslende idag, med sol det ene øyeblikket, for så å bli avløst med et aldeles forrykende regnvær.  Og sånn holdt det på. Men jeg fikk malt vinduet på soverommet vårt, og rydda litt rundt hytta mellom skurene, så jeg er meget fornøyd med langhelga!  :)

4 kommentarer:

 1. Så herlig med stor terrasse. Gleder meg til neste år når vi skal til med terrasse. Lyst eller brunt ja.....syns det var fint som det var jeg. Vanskelige valg!!!
  Elgløperen var jo bare så stilig. Så flink du er da!!! Ser vanskelig ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir greit med terrasse rundt det meste av hytta!
   Jeg har også tro på hvitt rekkverk, og som sagt så blir det sånn ei tid framover, i alle fall.
   Takk for fine ord om løperen! :)) Når man har litt kjennskap til symaskin og stoffer, er den slett ikke vanskelig å sy! Men sånn er det jo med det meste - det man kan, er jo ikke vanskelig! :))

   Slett
 2. Tja... Det var jo veldig fint med hvitt da! Men det hadde nok helt sikkert vært fint med brunt også. Kommer vel an på om du vil markere eller tone ned rekkverket.
  Herlig med stor terrasse da! Heldige dere! Det kommer først til neste år hos oss...

  SvarSlett
 3. Takk for kommentaren, Kari Janette! :)
  Det er jo så lite staffasje og pynt ellers på hytta, så rekkverket kan godt være litt markert, synes jeg. Jo mer jeg ser på det, jo mer tro har jeg på at det kan være hvitt.
  Dere har jo gjort en kjempeinnsats med å bygge ny og flott hytte i år, så jeg undres ikke over at terrasse må vente til neste år!

  SvarSlett