Hytta september 2014

Hytta september 2014
Hytta september 2014

søndag 27. januar 2013

Skøyter, pølsegrilling, måneskinnstur og hyttekos!

Jeg har laget en side på Facebook for oss som har hytte i "nabolaget vårt" på fjellet.  Vel, det dreier seg sikkert om mer enn 40 hytter, så "nabolaget" er både vidt og stort.  Trodde ikke man måtte være Facebook-venn med de jeg ønsket inn i gruppa, men sånn er det altså.  Men det viste seg å ikke være noe problem, for de andre er flinke til å "verve".  Sida har vært oppe og gått ca. halvannen uke, og allerede er det god respons på den.

Denne Facebook-sida resulterte i at en hyttenabo tok initiativ og inviterte til skøyte- og båldag ved tjønna vår!  Været kunne vært bedre - det var litt vind og overskyet.  Men vi talte rundt 40 stk med smått og stort! Mange hadde med skøyter, og til tross for noen cm nysnø, var det ypperlig skøyteis.  Naboens bålpanne ble behørig innviet med pølsegrilling og kos.  Supert tiltak, som nok ikke hadde kommet i stand uten Facebook, og i et sånt omfang!  Bildet er tatt på en liten haug overfor vannet.

Til tross for skyer og vind på dagen, ble det vindstille og skyfritt om kvelden.  Og med fullmånen rett om hjørnet, ble det en aldeles nydelig kveld.  Den var som skapt til en kveldstur!  Vi gikk uten ski og hodelykt over isen og området rundt, for det var skare under nysnøen. Noen få minusgrader, og vi hadde liten lyst til å gå inn og legge oss!

Ytterdøra er lei å få åpne og stenge om vinteren. Hytta rører på seg over telen, og det virker inn på døra. Om sommeren er den helt grei.  Men idag tok Lars av døra, og høvlet vekk noen millimeter i overkant. Joda, vi fikk igjen døra og fikk låst den, men bra ble den ikke.  Lurer på hvordan den blir når telen er borte, og hytta roer seg igjen. Blir vel god lufting, da....  :(






søndag 13. januar 2013

Uventet "utfordring" med Separett Villa

Vi har hatt nok ei flott helg på hytta!  Med 8-10 minusgrader og vindstille, ble det en fin tur å gå på skare og islagte vann.  Det var bedre å gå uten ski.

Bildet under er tatt i formiddag, mens sola var i ferd med å komme fram over tretoppene.  Brrr!  Ikke særlig varme stråler fra sola ennå, nei!


Fredag kveld fikk vi oss en litt ubehagelig overraskelse.  Etter å ha vært på doen på badet, hørte jeg en uvanlig lyd da jeg skylte vann i den urinseparerende delen av Separett'en.  En slags plaskelyd som jeg ikke har hørt tidligere.  Det ante meg hva det kunne være, da jeg åpna doen og så vannet som lå i bunnen av doen.  Slangen til avløpet hadde fryst, og vannet jeg skylte i doen, tok veien rundt avfallsbøtta i stedet for å renne ut.  Æsj!  Dette var rundt midnatt, og det ble en del arbeid med å tørke opp og få ut isen fra slangen. Det var vår egen skyld at det hadde blitt sånn, for slangen hadde ikke hatt nok fall under hytta. Den lå mer eller mindre vannrett et stykke, og da sier det seg sjøl at dette fryser.  Amatører!!

Ennå gjenstår noe småtteri å gjøre inni hytta.  Det ble lys i taket på rommet til Hanna i helga.  Neste gang håper jeg at skapet på badet og på Hannas rom blir ferdigstilt.  Dørene er kjøpt på Ikea, og det er ikke så mye som skal til for at skapene blir ferdige og funksjonelle.  Men det er da så godt å slappe av når vi er på fjellet også!  Det er viktig å kose seg med turer ute, for så å bruke tid på f.eks. matlaging og kortspilling.  Når man må bære inn vannet og varme det opp, tar også den minste oppvasken tid.  Vel, vi bruker en del papp og plast, men når det søndag, blir ikke "campingporselenet" brukt.  Litt snodig kanskje, men jeg synes det skal være litt forskjell på hverdag og søndag....  ;)

Det blir forhåpentligvis en ny hyttetur om ett par uker!  :)


mandag 7. januar 2013

Nødplakat


Helt siden i fjor høst skulle jeg ha gjort det.  Tror det er på hytteavisen.no at oppfordringen om å lage en nødplakat med nøyaktige GPS-koordinater, har stått.  Man vet aldri om eller når man får bruk for nødhjelp, men den dagen ulykken/sykdommen eventuelt er et faktum, blir det adskillig enklere å få riktig hjelp til riktig sted, og forhåpentligvis tidsnok.

Skal henge den laminerte nødplakaten på et egnet sted på hytta, og informere hyttas brukere om den.
P.s. Bildet med plakaten på fant jeg på internett.

tirsdag 1. januar 2013

GODT NYTT ÅR!



1. januar, sola har snudd, og det går nå raskt mot lysere dager!  Å ha så mange nye dager framfor seg i et splitter nytt år, er bare så herlig å tenke på!  :)

13 dager etter ryggoperasjonen, spente jeg på meg skiene og ble med Lars på hytta. Han var temmelig skeptisk til denne turen, men det var ikke jeg.  Det skal mye til for at noe skal ødelegges, og jeg skal jo holde meg i bevegelse.  Nå må det sies at terskelen for å måtte snu på parkeringsplassen var lav.  Lite snø, oppgått løype og slakt og "ufarlig" terreng gjorde sitt til at det ble en helt uproblematisk tur til hytta denne flotte, første dagen i 2013.

"Testen" vår med å legge noen ølbokser i en isoporkasse med lokk, lyktes delvis. Med ned mot 20 blå den siste måneden, var det spennende å se om boksene var like hele.  Det vi ikke var oppmerksomme på, var at en av boksene inneholdt alkoholfritt øl.  Det var denne det var lekkasje på. De tre andre hadde forandret litt på fasongen, men var hele.

Eller så alt helt greit ut. Glemte å ta ned ei lykt som hang ved inngangsdøra sist vi var på hytta, men den var like hel, til tross for kraftig vind i jula.

Vi var på hytta kun ett par timer, og rakk å få opp et tosifret antall varmegrader.  Det lå på 0 både ute og inne da vi kom.  Håper på ei ordentlig hyttehelg snart!

Bildet er tatt av vår Hanna da hun var 10 år!  Kjempebra bilde, synes vi!  :D